Zakelijk
Geen reacties

Tips voor zakelijk schrijven en kantoorinrichting ideeën

Vrouw aan het schrijven

Ga je beginnen aan een nieuw studie, heb je een nieuwe baan of ga je stage lopen? Dan Is het belangrijk om goed te zijn in zakelijk schrijven. Niet iedereen is hier goed in dus daarom hier een aantal tips.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Denk goed na over wat het doel is van de tekst, is er een vraag die beantwoord moet worden? Of is het gewoon puur informatief. Zorg ervoor dat je tijdens het zakelijk schrijven dus toegevoegde waarde in de tekst verwerkt en dat de inhoud klopt.

Een goede inhoudelijke structuur

De structuur van de tekst is ook erg belangrijk bij zakelijk schrijven, dit zorgt voor overzicht en dit schetst een beeld van jouw professionaliteit. Er zijn verschillende structuren voor verschillende teksten, denk dus eerst na over welke soort tekst je gaat schrijven.

Zorg voor een goede intro en afsluiting

Leg in de eerste alinea uit wat het thema is en hoe de tekst is opgebouwd, zo help je de lezers om snel de hoofdpunten op te pikken. In de laatste alinea vat je de grote lijn van je tekst nog eens samen en geeft de conclusies weer die je op basis hiervan trekt.

Schrijf niet een super lange tekst

Als je er voor wilt zorgen dat je een duidelijke zakelijke tekst schrijft is het belangrijk om de tekst niet super lang te maken. Dit kan ervoor zorgen dat de lezer afdwaalt en interesse verliest.

Controleer het resultaat

Voordat je een zakelijke tekst publiceert of voordat je een zakelijke mail verstuurt, is het altijd een goed idee om een collega de tekst eerst te laten lezen. Omdat je zelf al een tijdje bezig bent geweest met schrijven zie je bepaalde fouten niet zo snel meer, een collega met een frisse kijk ziet meestal direct dingen die niet kloppen.

Kantoorinrichting ideeën

Je kantoor is een belangrijke plek want dit is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt, en de plek waar je productief wilt zijn. Voordat je een kantoor gaat inrichten is het handig om wat kantoorinrichting ideeën op te zoeken. Een koffiemachine op kantoor is natuurlijk iets dat niet mag ontbreken, koffie helpt bij het wakker worden en zorgt ervoor dat je scherper bent en beter presteert. Iedereen heeft een andere smaak maar er zijn wel bepaalde dingen die zeker goed zijn voor op kantoor. Je zit best een lange tijd binnen op kantoor en het is toch wel fijn en goed voor je gezondheid om wat planten te plaatsen. Daglicht is erg goed voor de mens en zorgt er ook voor dat mensen beter zullen werken, zorg er dus voor dat je genoeg ramen hebt met natuurlijk daglicht. Naast al het werken is het belangrijk dat de medewerkers ook kunnen ontspannen, een tip is om flexibele werkplekken te plaatsen zodat het personeel regelmatig kan veranderen van plek.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu