Geen categorie
Geen reacties

Botox in de lippen: doen of niet doen?

botox lippen

In onze kliniek ontstaat er regelmatig verwarring over de behandeling van de lippen. Onze artsen krijgen vaak het verzoek om de lippen te behandelen met Botox en  klanten hebben het over ‘botox lippen’. De klant bedoelt echter dat zij de lippen wil vergroten. Botox in de lippen blijkt hiervoor alleen niet de juiste methode.

In een cosmetische kliniek zijn er behandelingen mogelijk met Botox of fillers. Vaak haalt men deze behandelingen door elkaar. Botox en fillers zijn twee heel  verschillende producten met een  verschillende werking. Het is daarom van groot belang dat u zich, voordat u een behandeling ondergaat, goed laat voorlichten door een cosmetisch arts. Hij kan de juiste behandeling voor u bepalen.

Botox, ook wel Botuline Toxine, is een eiwit dat in de natuur voorkomt. Dit eiwit kan spieren laten ontspannen. Door Botox te injecteren in een spier in het gelaat kunt u die spier ongeveer 3 maanden niet meer volledig aanspannen. Denk bijvoorbeeld aan de frons, kraaienpootjes of het voorhoofd. De rimpels die zijn ontstaan door het frequent aanspannen van de spier zullen langzaam wegtrekken. Door Botox te injecteren in de lippen worden de spieren in de lippen ontspannen. Dit is natuurlijk  niet wat u wilt. Men denkt dat de lippen worden vergroot door een Botox injectie. Botox is hier alleen niet het geschikte product voor. Als u een lipvergroting wenst  dan is een behandeling met fillers zeer geschikt.

Lipvergroting is een veel voorkomende behandeling bij The Body Clinic. Niet iedereen is gezegend met volle lippen. Door een behandeling met fillers op basis van hyaluronzuur kunnen wij uw lippen vergroten en meer contour aanbrengen. Naast lipvergroting kunnen wij ook ongelijke lippen weer symmetrisch maken met fillers.

Fillers worden meestal gemaakt op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. In tegenstelling tot Botox, waarbij spieren tijdelijk worden ontspannen, kun je met fillers iets opvullen. Denk hierbij aan rimpels of een plooi in het gelaat Maar ook kunnen bijvoorbeeld de jukbeenderen, de lippen of de oorlellen worden opgevuld. Bij The Body Clinic werken wij met A-merken fillers zoals Restylane, Saypha of Teosyal. Met deze hyaluronzuren zijn al  miljoenen behandelingen uitgevoerd en ook is de veiligheid op langere termijn bewezen. Al deze fillers zijn tijdelijk en verdwijnen na ongeveer twaalf maanden. Ook fijn om

te weten is dat wanneer u niet tevreden bent met de fillers, deze kunnen worden opgelost. U zit dus nooit permanent aan de filler vast.

Botox in de lippen is dus duidelijk niet de juiste behandeling indien u op zoek bent naar lipvergroting. Laat u altijd goed voorlichten door een cosmetisch arts. Bij The Body Clinic kunt u een vrijblijvend consult inboeken om uw wensen te bespreken.

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam, Duiven en Utrecht.
Bel ons  voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: ​info@bodyclinic.nl​.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu