Sport, Sportvoeding
Geen reacties

Sportvoeding voor een beter herstel na iedere training

vrouw met bakje fruit

Je kent het vast en zeker wel. In de sportschool heb je net een aantal squats extra kunnen doen, je hebt jezelf uitgedaagd om te gaan trainen met meer gewicht of je hebt een langere afstand kunnen lopen tijdens een rondje door het park. In alle gevallen hebben jouw spieren het flink te verduren gekregen en is het juiste herstel hiervoor aan te raden. Door bijvoorbeeld te kiezen voor voeding met veel eiwitten, krijgen jouw spieren de rust en het herstel dat nodig is.

De lekkerste recepten voor hapjes

Of je nu kiest voor een bakje met kwark, havermout koekjes, een shake of muffins, in alle gevallen zijn dit recepten voor hapjes die erg gezond kunnen zijn. Voeg tijdens het bakken bijvoorbeeld een scoopje met eiwitpoeder toe, bestrooi het mengsel met veel noten voor eiwitten en vervang suikers door honing. Ben je een echte chocoladeliefhebber? In dat geval kun je aan de recepten voor hapjes stukjes pure chocolade toevoegen.

Leuke restaurantjes waar je als healthy foodlover je hart ophaalt

Eet je na een flinke workout liever buiten de deur of wil je in het weekend jezelf graag verwennen? In beide gevallen wil je jouw voedingspatroon zo gezond mogelijk houden en suikers en vetten liever vermijden. Maak je maar geen zorgen, er bestaan tal van leuke restaurantjes waar je gezond en goed eet. Steeds vaker zie je in deze leuke restaurantjes door heel Nederland een gezonde ontbijtkaart met smoothies en breakfast bowls. Kies voor de lunch bijvoorbeeld voor een rijkelijk gevulde salade en ga in de avond de vegetarische kant op met bijvoorbeeld Israëlisch eten.

Gezond eten tips

Ben je op zoek naar gezond eten tips? Bijvoorbeeld omdat je jouw voedingspatroon radicaal om wilt gooien? Verstandige keuze! Want ook al maak je kilometers op de weg of sta je te knallen in de sportschool, voor het beste resultaat is het belangrijk om je voeding ook mee aan te pakken. Drink voldoende water, laat koolzuurhoudende dranken links liggen en vervang regelmatig een stukje vlees voor vegetarisch eten.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu