Fotografie
Geen reacties

Fotografie voor beginners

Foto maken van chocolade

Het belangrijkste van een foto is het licht, goed licht zorgt ervoor dat de foto helder is. Hoe slechter licht je hebt, hoe onduidelijker de foto zal zijn. Als je in huis foto’s maakt kun je gebruik maken van een raam met natuurlijk licht, maar dat is niet altijd mogelijk, dus dan kun je gebruik maken van studiolampen. Als je foto’s wilt maken met je smartphone zorg er dan voor dat je nooit een foto maakt die tegen het licht in is. Dit zorgt ervoor dat het een donkere foto wordt met veel schaduw. Kijk goed naar welke richting de zon schijnt en maak de foto met het licht mee, dit zorgt er al direct voor dat het object mooi in beeld komt te staan.

Natuurfotografie

Dit werkt vooral goed met natuurfotografie, je kunt goed gebruik maken van de zon en het natuurlijke licht. Je hebt met natuurfotografie geen toegang tot lampen en dergelijke, dus je zult wel creatief moeten zijn met wat moeder natuur geeft op die dag. Is het bewolkt? Dan is de kans op een mooie foto al een stuk kleiner en dat maakt natuurfotografie best lastig.

Fotografie trends 2019

Het is belangrijk dat je je eigen creativiteit kunt gebruiken, maar het volgen van de fotografie trends kan ook erg helpen. Een fotografie trend van 2019 is het minder geforceerd poseren, dus bijvoorbeeld een foto waarbij je wegkijkt of bezig bent. In deze digitale wereld is het erg populair om foto’s te maken van de natuur en landschappen. Dit is altijd al populair geweest, maar nu is het zeker meer aan het opkomen. Reisfotografie is ook erg populair, met goedkope vliegmaatschappijen wordt er meer gereisd dan ooit. Een grote fotografie trend die aan het opkomen is, is het fotograferen met drones. Met een drone kun je bijvoorbeeld foto’s nemen van bovenaf en hierdoor een bepaalde setting een compleet andere sfeer geven. Maar ook voor landschap fotografie is een drone het ideale hulpmiddel.

Camera voor op reis

Ben je op zoek naar een camera voor op reis? Dan raad ik het aan om voor de Go Pro camera te gaan. Deze camera is prima voor foto’s en staat bekend om de meest compacte camera voor op reis. De Go Pro wordt gebruikt tijdens het zwemmen, Bergbeklimmen, Crossen etc. Je kunt de compacte camera op je helm zetten en alles vastleggen tijdens je reis, zonder dat de camera valt of stuk gaat. Dit maakt de Go Pro echt dé camera voor op reis.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu