Wonen
Geen reacties

Waarom aanhangwagens een echte uitvinding zijn!

Je bent ze vast wel eens tegengekomen bij een lokaal tankstation of onderweg. Een aanhangwagen is ideaal voor meerdere situaties en voor ieder soort vervoer is er een speciale aanhanger beschikbaar.  We geven hieronder een kort overzicht van enkele situaties waarin een aanhangwagen super handig zou kunnen zijn!

Verhuizing

De meest voorkomende reden is wellicht verhuizen. Het is wenselijk om tijdens je verhuizing zoveel mogelijk spullen in een keer te vervoeren. Een aanhanger huren kan hier ideaal voor zijn. Met je rijbewijs B mag je een aanhanger trekken tot en met 750 kg. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een nog een zwaardere aanhanger te trekken. De auto en de aanhangwagen samen mogen dan niet meer dan 3.500 kg bedragen. Bovendien kun je met het huren van een aanhangwagen alsnog (indien dit wenselijk is) vier personen kwijt in de auto. Zo beschik je ook over een goed klusteam die samen met jou de spullen kan verhuizen.

Een grote aankoop

Naast een verhuizing kan het ook zo zijn dat je een grote aankoop hebt gedaan die niet in je auto past. Een aanhangwagen huren is dan een goedkope optie. Je kan bij wijze van spontaan naar een tankstation rijden, de aanhangwagen installeren en je aankoop snel ophalen en installeren. Hiermee kan je jezelf bezorgkosten besparen. Toch is het niet altijd mogelijk om enkel met je rijbewijs B een aanhanger te trekken. Hier zijn enkele regels aan verbonden. Mocht je nou op een zwaardere massa dan 750 kg tot 3.500 kg uitkomen, dan dien je over een rijbewijs BE te beschikken.

Wat houdt dit rijbewijs in?

Mocht je het autorijbewijs in 1984 hebben gehaald, dan hoef je niets te doen en mag je gewoon met iedere aanhanger rijden. Is dit niet het geval, dan dien je een praktijkexamen te doen waarnaar je een E-aantekening op je rijbewijs krijgt. Het is mogelijk om zowel de lessen als het examen in een dag te doen. Mocht je nou niet snel in een situatie terechtkomen waarin je echt een hele grote aanhangwagen nodig hebt, dan is enkel je rijbewijs B ook voldoende.

Vele soorten en maten

Met het rijbewijs B zijn er namelijk voldoende varianten en groottes die perfect zijn voor jouw situatie. Zo zou je bijvoorbeeld een aanhanger kunnen huren met een grote huif erop. Deze huif zorgt ervoor dat de vervoerde spullen gedurende reis niet nat of beschadigd worden. Dit type aanhangwagen heeft geen minder laadvermogen dan een wagen zonder huif.

Al met al, is er voor iedere situatie een geschikte aanhanger die je van te voren kunt reserveren of spontaan bij een tankstation kunt ophalen. Let er hierbij wel op dat de keuze bij een tankstation wellicht wat beperkter is.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu