Geen categorie
Geen reacties

Waar is veel werk in te vinden in regio Utrecht?

Banen in Utrecht

Ben je op zoek naar werk in Utrecht? Dan is ook handig om je goed om op een rijtje te hebben waar veel werk in te vinden is! Dit biedt alleen maar voordelen voor jou. Zo heb je bij steeds meer IT-bedrijven de mogelijkheid om onbeperkte vakantiedagen op te nemen. Waar veel werk is betekent immers dat de arbeidsvoorwaarden erg gunstig zijn. Van influencers tot IT’ers; In dit artikel lees je waar in regio Utrecht veel werk in is te vinden.

Influencers worden steeds belangrijker

Misschien vind je het wel een leuk idee om een influencer te worden! Vanuit bedrijven is er namelijk veel vraag naar het promoten van de producten, zoals nagellak en laarzen. Zo hebben influencers als Monica Geuze honderdduizenden volgers. Tegelijkertijd vinden Nederlanders influencers steeds irritanter. Uit onderzoek van reputatiefabriek blijkt dat steeds meer Nederlanders weten dat influencers voor een promotie van een product betaald krijgen.

Kortom, er is voldoende werk voor influencers om filmpjes te promoten. Wel moet je goed oppassen met het overbrengen van je boodschap en moet je overtuigend overkomen, want slechts 14 procent van de Nederlanders vertrouwt influencers.

Is werken in de IT wat voor jou?

Nederlandse werkgevers komen tegenwoordig nauwelijks nog aan vakbekwame IT’ers. Ook in regio Utrecht is de situatie nijpend. Zo vind je op Werkzoeken.nl op het moment van typen meer dan vierhonderd IT-vacatures in Utrecht. Op andere vacaturewebsites vind je ook duizenden ICT-vacatures.

Doordat werkgevers nauwelijks goed ICT-personeel hebben zijn de eisen behoorlijk laag. Detacheringsbureaus in de IT stellen nauwelijks nog eisen. Zo hoef je in sommige gevallen geen IT-kennis te hebben.

Werken in de zorg

In de provincie Utrecht is er ook een schreeuwend tekort aan zorgpersoneel. Zo zijn er meer dan duizend vacatures open voor verpleegkundigen en ander zorgpersoneel. De verwachting is dat dit aantal aankomende jaren nog verder gaat stijgen! Een ander groot probleem is dat er ook veel mensen uit de zorg vertrekken. Kortom, er zijn handen tekort bij zorginstellingen!

Lerarentekort

Ook in het onderwijs is het lerarentekort nijpend. Vorig jaar waren er 3.500 leraren tekort. Voor 1.500 vacatures is er geen enkele invulling meer te krijgen. Hierdoor worden scholen gedwongen om onbevoegd personeel voor de klas te zetten.

Het openbaar vervoer

Verder komen er steeds meer berichten dat bedrijven naarstig op zoek zijn naar geschikt personeel. In Zeeland, Breda, maar ook in Utrecht is er sprake van een personeelstekort. Het is zelfs zo dat de afgelopen jaren busritten zijn uitgevallen vanwege het nijpende personeelstekort. Door het uitvallen van de dienstregeling riskeren OV-bedrijven hoge boetes. Kortom, OV-bedrijven staan te springen om  nieuw personeel! Als je dus op zoek bent naar een baan in het openbaar vervoer kom je waarschijnlijk snel aan het werk!

Voldoende werk in regio Utrecht

Van de IT-sector tot het openbaar vervoer; In deze regio is dus voldoende werk te vinden. Ontdek daarom goed wat bij je past en vind een leuke baan in deze regio. Utrecht is niet voor niets een van de beste steden om er te wonen!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu