Fashion
Geen reacties

Om deze 3 redenen mag een regencape niet ontbreken in jouw garderobe

Regencapes

Als Nederlanders zijn we het niet meer dan gewend om regelmatig buienradar te checken. Zeker als je net aandacht hebt besteed aan het perfectioneren van jouw outfit of kapsel. Toch kennen we allemaal het gevoel overvallen te worden door een plotse, vaak plaatselijke regenbui. Zo’n onverwachte regenbui ruïneert niet alleen jouw look, maar ook je humeur. Dit is exact de reden dat regencapes onmisbaar zijn in ieder zijn garderobe.  

Altijd bij de hand

Als er regen voorspeld is, kies je waarschijnlijk voor een regenjas, maar wat als het wisselvallig is? Misschien heb je een andere jas die beter bij jouw outfit past, maar die niet waterdicht is. In zo’n situatie is een regencape de oplossing die je zoekt. Opgevouwen nemen regencapes minimale ruimte in beslag en kun je schitteren in de outfit die je voor ogen had. Voel je toch de eerste druppels van een bui? Binnen enkele seconden heb je de regencape over je hoofd getrokken.

Veel bewegingsvrijheid

Regencapes zitten, in tegenstelling tot veel regenkleding, niet strak om je lichaam. Zeker als je van plan bent je dag actief te besteden, is dit een groot voordeel. Dankzij de bewegingsvrijheid van regencapes zou je hierin nog een berg kunnen beklimmen. Ook bieden regencapes je de ruimte hier een dikke trui of zelfs winterjas onder te dragen zonder dat je eruit komt te zien als een Michelin mannetje. De ruime pasvorm kleed juist af. Bovendien voel je je stiekem een beetje een superheld als je in jouw wapperende regencape het weer trotseert.

Leuke prints

Regencapes zijn er in allerlei stijlen en kleuren. Of je nu een gepaste regencape zoekt voor onderweg naar je werk óf een eyecatcher wilt om te matchen met jouw flitsende regenlaarzen, er is keuze genoeg. Met een felle kleur of opvallende print kun je ineens niet wachten tot de volgende regenbui. 

Ben je helemaal overtuigd en klaar om een regencape aan te schaffen? Let op dat de capuchon goed met je hoofd meebeweegt als je naar links en rechts kijkt, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook is het prettig als de regencape is voorzien van elastieken of bandjes die voorkomen dat de cape opwaait. Veel shopplezier!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu