Girls
Geen reacties

Hoe kies jij het perfecte cadeau uit voor de ouders van een pasgeboren baby?

De geboorte van een kind is een magisch moment. En het is een moment dat een uitbundig feestje verdient. Tijdens deze feestjes is het gebruikelijk om cadeaus mee te nemen. De cadeaus moeten persoonlijk, maar toch handig zijn. De ouders moeten er iets aan hebben, maar de baby ook. Dit wordt vaak als ‘moeilijk’ beschouwd. Daarom schrijf ik deze blog. Om jullie te helpen bij het kiezen van het perfecte cadeau.

Denk praktisch

Iemand die net vader of moeder wordt, krijg je ineens een flinke lading verantwoordelijkheid over zich heen. Naast de nieuwe verantwoordelijkheid moet er van alles geregeld worden. De kinderkamer moet op tijd af zijn, de versiersels moeten nog worden opgehangen. En is het huis wel babyproof? Zo niet, dan is het tijd om te klussen.

Kortom: er is genoeg te doen.

Als je een cadeau geeft, denk dan in termen van toegevoegde waarden. En vooral voor de ouders. In een tijd van drukte en stress, is het laatste dat nieuwe ouders willen onnodige – goedbedoelde – troep.

Mijn advies is daarom: denk praktisch. Maak het drukke leven van de ouders in kwestie makkelijker. Versoepel een zware taak. Of ga lekker creatief en automatiseer een irritante taak. Zolang je cadeautje het leven van de ouders makkelijker maakt zit je eigenlijk al goed.

Er zitten verschillende gradaties in het versoepelen van een leven, maar het zijn zowel de grote- als de kleine dingen die tellen. Je hoeft dus niet voluit je engineer modus aan te zetten en een robot te bouwen die alle zorg van de baby uit handen neemt.

We gaan door naar de volgende tip.

Maak het persoonlijk

Er gaat niets boven een goed verhaal. Een persoonlijk verhaal. Ook voor cadeautjes is dat het geval. Een cadeau is namelijk meer dan een object dat je overhandigt. Een cadeau draagt symbolische waarde.

De symbolische waarde is vaak lastiger te zien of moeilijker te begrijpen, maar niet als de cadeau gever de boodschap weet te vertalen met een mooi verhaal. Want met een goed verhaal kun je duidelijk in kaart brengen waarom je voor iets hebt gekozen.

Je kunt ook meedenken met de ouders door bijvoorbeeld een feestje te organiseren, een ooievaar in de tuin te zetten, het huis versieren of geboortestickers op het raam te plakken.

Neem de tijd

Er is niets zo jammer als een afgeraffeld cadeautje. Eerder stelden we vast dat een cadeau niet alleen een object is, maar een object met symbolische waarden.

Dus als je een afgeraffeld cadeau geeft, dan is dit een teken waarbij de symboliek ontbreekt. En de symbolische waarde is uiteindelijk wat een cadeau bijzonder en persoonlijk maakt.

Vooral voor mensen die je lief hebt, is het een slechte keuze om een afgeraffeld cadeau te geven. Dit kan zelfs beledigend overkomen. Het lijkt dan alsof je niet de moeite hebt genomen om aan die persoon te denken. En je hebt overduidelijk geen moeite gedaan om iemand te verassen.

Kortom: er zijn 3 stappen voor een perfecte cadeau voor ouders van pasgeboren kinderen. Stap 1 denk praktisch. Zorg dat jouw cadeau het leven van de ander makkelijker maakt. Stap 2. Maak het persoonlijk met een verhaal of boodschap. Stap 3. Neem de tijd en raffel het vooral niet af.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu