Social media
Geen reacties

Alles wat je moet weten over social media marketing 

telefoon en laptop social media

Vaak spenderen mensen heel wat uurtjes per week op hun social media kanalen. Iedereen wil immers op de hoogte zijn van het doen en laten van vrienden en kennissen en we willen uiteraard ook onze eigen bezigheden met de wereld delen. Wat als je nu eens diezelfde kanalen zou gebruiken om je bedrijf extra in de kijker te plaatsen?

Wat is social media?

De vraag “wat is social media?” is eigenlijk vrij eenvoudig te beantwoorden. Dit zijn alle online kanalen waar mensen en bedrijven contacten kunnen leggen, gesprekken kunnen voeren en boodschappen kunnen plaatsen. De meest bekende zijn Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Welke de beste social media zijn voor jou, ligt helemaal aan je eigen wensen en doelen.

Social media marketing

Hoewel het gebruik van social media in de privésfeer ondertussen helemaal ingeburgerd is, zijn er nog steeds (te) veel bedrijven en ondernemers die hier geen gebruik van maken als het aankomt op het promoten van hun zaak. Nochtans schuilt hier een ongelofelijke kracht in die zorgt voor een extra boost van het klantenbestand en de omzet.
Het plaatsen van berichten en foto’s om je zaak in de kijker te zetten, noemen we social media marketing. Grote voordeel hieraan is de relatief lage kosten tegenover een relatief groot bereik.

Social media plan

Wanneer je social media wil inzetten om je bedrijf in de kijker te plaatsen, zijn er een aantal zaken waar je rekening moet mee houden. Zo is het belangrijk te weten welke tijdstippen van de dag het beste zijn om je berichten te plaatsen, welke teksten en foto’s aan je berichten moeten worden toegevoegd en welke kanalen je inzet. Om je hierop voor te bereiden, kan je het beste een social media plan opmaken om te vermijden dat je willekeurig aan de slag gaat zonder het gewenste resultaat te bereiken. Hierin kies je de doelgroep die je wil bereiken, kies je de beste social media voor jouw bedrijf en ga je kijken naar het perfecte moment om je berichten met de wereld te delen.

Beste social media kiezen

Welke social media zijn de beste? Hierop is geen eenduidig antwoord te geven. Het wordt voornamelijk bepaald door je doelgroep en waar die actief zijn. De beste social media voor een bedrijf dat vooral jongeren wil aantrekken, zal eerder Facebook of Instagram zijn, maar een bedrijf dat een zakelijke dienstverlening aanbiedt aan professionelen zal eerder baat hebben bij Instagram. Uiteraard kan je ervoor kiezen alle kanalen in te zetten om je bereik zo groot mogelijk te maken.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu