Uiterlijke verzorging
Geen reacties

Alles wat je moet weten over fillers

filler injectie in het gezicht

Fillers worden in een cosmetische kliniek geïnjecteerd en vullen een groef of rimpel op. Vroeger gebeurde dit met permanente fillers of siliconen. Hiermee werd een rimpel opgevuld of volume gegeven aan een bepaald gebied. Echter zijn permanente fillers niet meer te corrigeren en dan ook niet meer te herstellen. Helaas bleken permanente fillers op lange termijn veel complicaties met zich mee te brengen waardoor deze nu verboden zijn. De permanente fillers zijn dus vervangen door tijdelijke fillers. Hieronder lees je alles wat je moet weten over fillers.

Wat is het verschil tussen botox en fillers

Het zijn twee dingen die vaak met elkaar worden verward, botox en fillers. Toch zijn het twee heel verschillende dingen met een andere werking. Zo zorgt botox ervoor dat de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels en fronsen wegtrekken. Daarentegen zorgen fillers ervoor dat een groef of rimpel juist tijdelijk wordt opgevuld.

Fillers op basis van Hyaluronzuur

Tijdelijke fillers zijn tegenwoordig op basis van hyaluronzuur. Dit is een doorzichtige lichaamsgel gemaakt van een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt. Het heeft een hydraterende en collageen stimulerend effect op de huid. Hoe ouder je wordt hoe meer dit afneemt in het lichaam met als resultaat dat het volume van de huid ook afneemt. Fillers brengen dit volume weer terug in de huid.

Voor welke gebieden kan je fillers gebruiken?

Fillers zijn niet alleen geschikt voor het opvullen van een groef of rimpels. Het wordt ook gebruikt voor contourherstel en verbetering. Het verouderingsproces zorgt ervoor dat vetreserves en het steunweefsel in het gezicht afnemen wat resulteert in volume verlies. Ook de slapen kunnen invallen waardoor je de V-vorm in het gezicht verliest. Door de contouren op te vullen herstelt u deze vorm en ziet u er weer jeugdig uit. Andere gebieden waar fillers voor worden gebruikt zijn de jukbeenderen, de mondhoekplooi en de kaaklijn.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu